Téli napforduló

A Fény Születése

A téli napforduló ideje 2023.December 22. 04 óra 28 perc:)  (közép-európai idő)

A Nap eléri útjának legmélyebb pontját (az északi féltekéről nézve).
Három napig még a nappali órák száma nem növekszik.  A hagyomány szerint a Fényt a téli napfordulót követő 3. napon ünnepeljük, a Szentháromság (szent hármasság) üzenetét hordozva. Ettől kezdve hosszabbodnak a nappalok, növekszik a fény ereje.

A Nap a Nyilas zodiákus jeléből a Bak zodiákus jelébe lép át, a Nyilas csillagkép fényeitől övezve. A megszerzett tudás alkalmazásának, átadásának jött el az ideje. A magas tudás kapuja nyílik meg, így életünk összefüggéseire, sorsfeladatainkra, távlati dolgainkra most ráláthatunk és meg is érthetjük.

A szeretet és a fény őrzésének ideje ez.

A Nyilas csillagkép már a Tejúton van, melynek legfőbb üzenete az Isteni fény tanulása és annak szétárasztása a világban, hogy mindenkihez eljusson. Fényes csillagunk a Nap elérte csillagképi értelemben a Nyilas csillagkép első csillagát, a nyíl hegyét, azonban még érinti a Kígyótartó csillagképet.  A Kígyótartó a beavatás csillagképe. Gyógyító- és beavató csillagkép. Arra nyílik lehetőségünk, hogy kézben tartsuk és működtessük az energiáinkat.

Figyeljünk a belső hangunkra és ne felejtsünk el örülni,mosolyogni,kacagni, meglátni a fényt a legapróbb részletekben is. 

Áldott,mosolygós Ünnepet kívánok!

Szeretettel,

Varga Móna