Tavaszi napéjegyenlőség

2019. március 20-án 22 óra 58 perckor a Nap eléri az ekliptika (a Nap látszólagos útja a Föld körül, a Napút) és az equator (a földi egyenlítő az égre vetítve) útkereszteződését.

Itt a tavasz:) Fő csillagunk a Nap, ekkor lép át a déli égboltról  az északi égboltra,  szimbolikus értelemben a „felső világban” vándorol tovább, miközben áthalad az égi egyenlítőn.Ilyenkor egyenlő hosszúságú a nappal és az éjszaka.

A lélek a világosság győzelmét ünnepeli ,  hiszen a Kos zodiákus jelébe lépő Nap már egyre feljebb emeli a fényt, s ezután egyre hosszabbá válnak a nappalok az éjszakáknál.

A Nap asztrológiai értelemben lép át a Kos jelébe,  csillagképi háttere azonban a Halak csillagkép Vízöntő csillagkép felé úszó halának fonalánál tartózkodik. Az asztrológiai bölcselet szerint a Kost uraló Mars újjászülető erőket, nagy kezdeti, kirobbanó energiákat szimbolizál.  A csillagszimbólum (Visszaúszó Halak) pedig  az összegzés idejét emeli ki.

A Kos idejében  hatékonyabban, jobban  tudunk új dolgokat elindítani , azonban a sikeres, új korszak elindításához szükséges az eddig megtett út tapasztalatainak összegzése. Magasabb szintre lépni, egy új ciklus nyitásához, most  lelki rendezettség és a belső összegzés állapotán keresztül vezet az út. Az idei napéjegyenlőséget egy Telihold kíséri 03.21-én hajnalban (02:42), mely erős érzelmi hátteret biztosít az új kezdetekenk. A kulcs  a cselekvés, az első lépések megtétele.

Áldott, mosolygós Tavaszt kívánok!

Szeretettel,

Varga Móna